Cel mai ambitios plan de dezvoltare

Britanicii vor să transforme aeroportul Heathrow în oraş.
Departamentul pentru Transport din Londra a lansat un plan ambiţios pentru transformarea aeroportului Heathrow într-un oraş, care să poată găzdui populaţia în creştere a Londrei, scrie Business Insider.
Primăria oraşului Londra a contractat trei firme de arhitectură pentru a proiecta schiţe, care ar putea fi folosite dacă proiectul se concretizează în viitor.
“Oraşul Heathrow” ar putea crea 90.000 de locuri de muncă, ar putea găzdui 190.000 de oameni şi ar putea contribui cu aproape 13 miliarde de dolari la economia britanică, potrivit Primăriei din Londra.
Schiţele publicate săptămâna trecută includ spaţii pentru parcarea unui dirijabil, un campus tehnologic şi un centru al oraşului construit în stil medieval. Noul “oraş” ar putea fi folosit pentru găzduirea populaţiei în creştere a Londrei.
“Cererea pentru noi case şi locuri de muncă în capitala Marii Britanii este destul de mare, ceea ce înseamnă că trebuie să fim pregătiţi pentru dezvoltarea aeroportului Heathrow, în momentul când va fi mutat către o nouă zonă”, a declarat primarul Londrei, Boris Johnson. “Le-am cerut arhitecţilor să fie foarte creativi, iar schiţele pe care le-am primit reprezintă versiuni total diferite ale aeroportului din viitor”, a adăugat Johnson.